JAMES DALTON – TROUBADOURS (EP)

“Troubadours” is de titel van een zes liedjes tellende plaat van de Amerikaanse muzikant James Dalton uit New Jersey. Het gaat om een amper vijftien minuten durend ep-tje waar deze singer-songwriter zijn eigen composities brengt en die ook allemaal alleen van instrumentatie heeft voorzien, hoewel dat voornamelijk uitsluitend akoestisch gitaarwerk was. Enkel voor het ‘spoken word’-slotnummer “When It’s Midnight Somewhere In The World” kreeg hij wat extra bijstand op gitaar van Andres Roots.

Zoals de albumtitel wellicht laat vermoeden is de folktroubadour in James Dalton een poëtische verhalenverteller en dat laat hij op dit schijfje duidelijk blijken in songs als “Take Me To Helsinki”, “Where There Ain’t No Sickness”, titeltrack “Troubadours’ en het bijzonder mooie “Sweet Son Of Mine” (zie video). Die laatste erg korte song schreef hij in de dagen die volgden op de geboorte van zijn zoon in mei 2015 en het liedje belandde nu eindelijk ook op een plaat van James Dalton.

Het liefst van al staat hij ergens te lande met zijn akoestische gitaar op een podium om zijn verhalen te vertellen in zijn songs. Er werden in de voorbije jaren ook al heel wat platen uitgebracht en daarbij is dit korte maar leuke schijfje de volgende in de rij. We vermoeden dan ook dat deze ep “Troubadours” maar een tussendoortje is in de aanloop naar een binnenkort volgende full-cd van James Dalton.

(valsam)

Artiest info
Website